Back to All Events

Alexander Lövmark Sthlm connection

Alexander Lövmark är en av få Svenska manliga jazzvokalister. Han komponerar och framför egenskriven, egensinnig och modern jazz samt är en vokal-improvisatör i absolut världsklass. Därtill är Alexander en mycket fin tolkare av den amerikanska standardrepertoaren. Allt detta understryks väl av 1:a platsen i Montreux Jazz Voice Competition 2017 i tät konkurrens med vokalister från hela vår jord. En kväll i standardjazzens namn med Alexander Lövmark på scen rymmer ofta såväl en hisnande konstnärlig höjd som en stor portion ogenererat publikfrieri! 

Denna kväll möter vi på vår scen, som många gånger förr, musiker av skandinavisk premium-klass. Tripple A rating helt enkelt. Från Stockholm lånar vi hit Calle Bagge på piano (Isabella Lundgren, Robyn) och Viktor Skokic på bas (Sarah Riedel, mfl). Bakom trummorna finner vi Lars ”Lade” Källfält, en Göteborgsk trumklenod vi alla ska vara mycket stolta över. Vi kommer att få höra musik som ligger bandet nära hjärtat. Orginalmusik, jazzstandards samt ”alternativa covers” kommer om vart annat att omfamna oss genom kvällen. 

Alexander Lövmark, sång
Viktor Skokic, bas
Calle Bagge, piano
Lars ”Lade” Källfelt, trummor

Konsertbiljett 160kr
Högskolestudent 100kr”Manliga sångare har länge varit ett tomrum i svensk jazz, men nu kliver Alexander Lövmark fullständigt in i matchen. Han sjunger med den tajming, interaktion och det mått av improvisation som gör jazzen levande, inte bara musiken jazzig” - Johannes Cornell, DN

Earlier Event: September 25
Jam at Unity
Later Event: September 27
Line Up