Back to All Events

Holmström & Jardemark Quartet

Holmström & Jardemark Quartet startade 2012 i samband med en spelning på jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Efter ett antal konserter och en livesändning i P2 Jazz så är det dags för debutplatta. Inspelningen är gjord i Göteborg under hösten 2014 varefter mixning av Åke Linton följde. Titel är ” Blue Age” och den innehåller 10 originalkompositioner av Gilbert (8) och Rolf (2).

 Gilbert Holmström är Göteborgs saxofonlegend som 1965 släppte en av den svenska jazzens centrala plattor "Utan Misstankar". Med över femtio år på scenen är han en central kraft. Gilbert Holmström är en fantastisk instrumentalist med ett enormt melodisinne. Han har lett egna grupper som Mount Everest och Isobop. Under senare år spelat med bl a . Kjell Jansson Quartet.

 Gitarristen Rolf Jardemark har arbetat 30 år som musiker och detta är det tionde albumet i eget namn. Spelat med Michael Ruff, Lars Danielsson, Al Harewood, Yasuhito Mori, Rune Gustafsson, Bohuslän Big Band, Bob Mintzer. Representerad i Scott Yanows bok "The Great Jazz Guitarists. Medverkat i över 60 tv-produktioner och i ett flertal uppsättningar på GöteborgsOperan.

 Peter Janson, kontrabas har varit verksam på den svenska och internationella improvisationsscenen i över 30 år. Han har förutom sina egna projekt och ensembler spelat med Ken Vandermark, Trilok Gurtu, Per-Henrik Wallin, Roland Keijser, Mats Gustavsson, Okay Temiz, Radiojazzgruppen och Änglaspel.

 

Anders Kjellberg (trummor) har samarbetat med pianister som Lars Jansson och Bobo Stenson och artister som Rigmor Gustafsson, Monica Zetterlund och Jeanette Lindström. Han har varit musiker i en lång rad band som Radiojazzgruppen, Rena Rama, Bohuslän Big Band och Jazz Baltica Ensemble.

Konsertbiljett 160kr
Högskolestudent 100kr

Earlier Event: May 9
Kallerdahl/Agnas/Kallerdahl
Later Event: May 11
HTF trio