Back to All Events

Kat & Her own band feat Fabian Kallerdahl

Belgiska basisten Kat Hermans flyttade till Göteborg hösten 2015 för att studera vid Högskolan för scen och musik. Efter examen i maj 2017 valde hon att stanna kvar i stan och frilansa som musiker. Kat syns i diverse sammanhang och på scener runt om i stan, till exempel Unity Jazz och som jamvärd för Nefertitis Playhouse Jamsession.

“As an instrumentalist in the back and foundation of the band, Kat finds her way to the front of the stage through writing for voice(s) and composing for melody instruments. On her graduation concert she formed a band where voice(s), lyrics, melody and acoustic sound got a central place.

For tonight’s gig, Kat will prolong her concept and express her voice through the repertoire of vocal jazz standards. A personal selection from the jazz archive, spiced up with own arrangements and performed by her own band”

Anton Jonsson är en lyhörd, nyfiken trumslagare från Kungsfors (utanför Sandviken). 
2013 flyttade han till Göteborg och har sedan dess turnerat runt i Europa, Asien och Usa med olika projekt. Han är med i tio aktiva band och driver skivbolaget Grodor & Fåglar tillsammans med Pelle Westlin.  

Agnes Åhlund är en sångerska som är aktiv inom jazz och folkmusik. Hon har ett brett register och en innerlighet i sin röst som berör, såväl i improvisation som i framförandet av text. Hon sjunger i projektet som Åkervinda (turnerande grammisnominerad, gamla folkmelodier blandas med improvisation i nyskapande arrangemang), Glitterfittan (poetisk, proggig, arg, poppig, improvisatorisk duo), My dear Companion Trio (country/old time), Björn Petersson Kvartett, Molnens melodi (barnföreställning).


Benjamin Hermans is a Belgian saxofonist/klarinettist with focus on baritone sax. Benjamin is known for his musicality, his sense for swing and his total dedication to music. In his search for a broader soundpalet, he digs into multiphonics, microtones and other acoustic effects. Benjamin has studied his Bachelor in Belgium (Leuven, Gent and Antwerpen) and travelled to Aarhus, Stockholm and Helsinki (NOMAZZ Program) for his Masters. 

Benjamin is active in several bands and projects, like Mos ensemble, Kreis, Bes, Wandjina, Schreel/Leroux/Perdieus/Hermans,...


Fabian Kallerdahl är pianist och kompositör med Göteborg som bas. Han har åkt världen över med bl.a egna hyllade gruppen MUSICMUSICMUSIC. Men hörs också i band som The Splendor, Lindha Kallerdahl Gold, ENOK och Le Système. Fabians stil är infallsrik, melodisk, starkt rytmisk och full av överraskningar. En stilbildare inom svensk modern jazz.

Konsertbiljett 160kr
Högskolestudent 100kr

Earlier Event: March 29
Håkan Broström Kvartett
Later Event: March 31
Söndagsmiddag!