Back to All Events

Linkans goda miljö

Professorn, monstersaxofonisten, gurun, miljökämpen, maestron, storytellern och jazzlegenden Gunnar ”Linkan” Lindgren plockar upp saxen och tutar Coltrane mm i en god miljö

Bandet spelar musik av John Coltrane samt lite relaterat.
Energifull jazz med tung förankring i historien både musikaliskt samt i de innehållsrika och humoristiska mellansnack som Linkan levererar. Såhär skrevs det efter premiärgiget på Brötz i Göteborg:

”Jodå, jag var mer än nöjd. Gunnar bjuder inte bara på storartad och egensinnig jazzmusik, utan också på jazzhistoriska anekdoter, och ofta sådana med humor. ”Infotainment” som jänkarna skulle säga.”


Gunnar Lindgren
Från en skylt som hänger ovanför ”Lindgrensalen” på musikhögskolan i Göteborg:

”Gunnar Lindgren är civilingenjör, jazzmusiker och miljödebattör med rik produktion inom de båda senare fälten. Som jazzmusiker och saxofonist har Lindgren arbetat både som konserterande musiker, med bl a gruppen Opposite Corner, och som lektor i improvisation har han varit utbildningsledare för improvisationsutbildningen vid dåvarande Sämus-utbildningen, senare Musikhögskolan vid Göteborgs universitet. Han har också gjort betydande insatser för jazzlivet i Göteborg genom sitt arbete med bland annat grundandet av jazzklubben Jazz Artdur, idag Nefertiti."

John Holmström
Stockholmsbaserad pianist från Mölndal. John har spelat i stora delar av världen och medverkat på ett tjugotal skivor. Han rör sig inom ett brett spektra av genrer inom jazzen och arbetar utifrån tesen: allt är jazz. Första jazzskivan var McCoy Tyners ”Song for my lady” och det är en fröjd att få spela musik med Linkan efter den uppväxten.

John är en del av grupper som Hurrakel, John Holmström Om Tat Sat, Dark Horse, Sasha Marko Tradition, Martin Perrets L’anderer, m.m m.m och är aktuell med egna skivan Vivian som släpptes i maj 2018.

Lars Ekman
Åkersbergasonen med Sveriges längsta jazz-CV. Lars har spelat med alla i svensk jazz och lämnade därför landet för sex-sju år sedan för att söka nya utmaningar i jazzens huvudstad New York. Där gjorde han upp till tio gigs i veckan, spelade bl.a. med Joe Lovano och studerade bas för Ron Carter. Nu är han hemma igen och beväpnad upp till tänderna med jazzkunskap att bidra med till denna kvartett!
Aktuell med egna skivserien ”The Brooklyn diaries”.

Henrik Wartel
Ännu en legend. Började livet på Södermalm i Stockholm där han blev en av ”Nytorgspojkarna” i Ulf Lundells ”Jack”. Efter det flyttade hans två föräldrar, som var konsertpianister, familjen till Karlstad där Henrik stannade tills han var 16 år och blev upplockad av Eje Thelin och drog ut på vägarna. Där har han stannat sedan dess. Han har spelat med alla i flera generationer inom jazzen, studerat tablas i Indien och spelat folkmusik med marockaner i Marocko. Några personer och spelkompisar som kan vara värda att nämna är Eje Thelin, Monica Zetterlund, Roland Kejser, Lee Konitz, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Arild Andersen och otaliga fler.

Gunnar Lindgren-Saxofon
John Holmström-Piano
Lars Ekman-Bas
Henrik Wartel-Trummor


Konsertbiljett 150kr
Högskolestudent 100kr

Earlier Event: January 31
Lauri Kallio trio
Later Event: February 2
Max Schultz