Back to All Events

Releasekonsert Anders Teglund BJÖRKRIS II

Release för Anders Teglunds pianoskiva BJÖRKRIS II

Unity Jazz, Göteborg
3 november 
Kl 18.00-20.00

Kvällen bjuder på en pianokonsert av Anders Teglund, och som specialgäst kommer litteraturvetaren Stina Otterberg som har ett särskilt intresse för pianots kulturhistoria. Stina ska läsa ur sin essä “Pianoforte, min lilla häst”, som handlar om pianodöden. 

Björkris II handlar om en dag i Anders liv. Det är en fortsättning på albumet Björkris I som släpptes tidigare i år, och som fått mycket gott mottagande. Anders är ute hela året och gör hemma hos-konserter, och denna kväll är en av få offentliga konserter under hösten. Björkris I och II är pianoskivor om livet i en hyresrätt, i området Björkris utanför Kungsbacka där han bor. Bjökris II är inspelad på skolpiano i hans lägenhet av producenten Hans Olsson Brookes. 

Om man ska säga något om albumet så är det mer monotont och kanske lite mörkare än det första. Albumet har också ett mer utpräglat narrativ från morgon till kväll, där lyssnaren följer med under en vanlig vardag genom pendling, nattning och ekonomisk stress. Så här lyder låttitlarna: 

Hede station – Göteborgs central, Göteborgs central – Hede station
Fem minuter läggdags
Överföringarna har inte gått iväg 
Gruset och dammet i gruset och dammet i hallen
Swish chips play
Hej då för nu

Omslagsbild är en oljemålning av Ida Gudmundsson

Arr: Teg Publishing och Unity Jazz

Earlier Event: November 2
The North
Later Event: November 6
Jam at Unity