Back to All Events

Terese Lien quartet

TERESE LIEN EVENSTAD ÄR EN NORSK/SVENSK VIOLINIST bosatt i Göteborg. Hon är en av Sveriges få jazzviolinister och är den första i historien som tagit examen från Kandidatprogrammet Jazzmusiker på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Idag har hon gett ut två album, är bandledare för tre grupper, och komponerar modern jazzmusik för b.la. TLE Quartet.

Hon nominerades till Sveriges största jazzpris Jazzkatten P2 ”Årets Nykomling” 2018 och mottog Louis Armstrong-stipendiet 2018.  I år blev hon uttagen till konsertserien ”Up & Coming 2019” där hon fick gästa Bohuslän Big Band, och utsedd till ”Ung Svensk Solist 2019”, en konsertserie producerad av Scenkonst Sörmland.

ANNA GRETA SIGURDARDOTTIR och är född och uppvuxen på Island. Som barn fick hon en klassisk skolning, men under tonåren tog intresset för jazzmusiken överhanden.
Hon har studerat på jazzlinjen på Islands musikskola och därefter på Jazzmusikerprogrammet på Musikhögskolan i Stockholm.

Anna-Greta har trots sin ringa ålder hunnit samarbeta med många av landets absoluta toppmusiker, i mängder av varierande sammanhang, både som pianist och kompositör. Som exempel kan nämnas Håkan Broström, Susanna Risberg, Norrbotten Big Band, New Places Orchestra, Elaria Big Band och Gotlands länsmusik. Hon har tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet 2019 och blivit nominerad till P2 Jazzkatten ”Årets nykomling” 2019.

ARVID JULLANDER ÄR BASIST och kommer från Göteborg. Som barn spelade han gitarr och fastnade för bluesen. Under tonåren bytte han instrument till bas och gick jazzlinjen på Fridhem Folkhögskola och sedan på Jazzmusikerprogrammet på Musikhögskolan i Stockholm.

Arvid är en flitigt anlitad bassist på den svenska jazzscenen och har redan spelat med flera toppmusiker från hela världen. Han blev utvald som en av tre basister till ”Betty Carters Jazz Ahead” – programmet i USA och fick spela med b.la. Jason Moran, Eric Harland, Carmen Lundy och Eric Revis. Han har tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet 2018 och Kungliga Musikaliska akademiens Nationella stipendium 2018.

PETER DANEMO ÄR TRUMMIS och har sin bas i Stockholm. Peter är en av Sveriges absolut främsta trummisar med en lång meritlista. Han har frilansat som musiker och kompositör sedan början av 80-talet och har medverkat i otaliga turnéer tvärs över Skandinavien och Europa med jazzstjärnor som t.ex. Clark Terry, Kenny Drew, Niels-Henning Örsted Pedersen, red Rodney, Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Bobo Stenson, Esbjörn Svensson, Miroslav Vitous, Toninho Horta, Nils Landgren, Aaron parks, Iain Ballamy, Viktoria Tolstoy och många fler.

Peter har varit ”Composer in Residence” för Norrbotten Big Band och har de senaste åren skrivit arrangemang åt Tromsö Kammerorkerester, Norrbotten Big Band, Oulu All Star Big Band, Blue House Jazz All Stars m fl. Han har mottagit flera priser och nomineringar som musiker och kompositör genom åren.

Konsertbiljett 150kr
Högskolestudent 100kr

Earlier Event: October 31
Jam at Unity
Later Event: November 2
The North