Back to All Events

Lisa Grotherus

Lisa Grotherus är klarinettist och kompositör och skriver musik för radio, film och teater samt för egna band. Hon rör sig fritt mellan olika genrer både som artist, musiker, kompositör, kapellmästare och hon växlar även instrument från huvudinstrumenten klarinett och basklarinett till tenorsax och sång.

Lisa Grotherus har en bakgrund inom jazz, folk och improvisationsmusik och hon arbetar ofta med olika konstformer som dans, konst och poesi på scener som Dramaten, Stockholm stadsteater och Scenkonst Sörmland.

Hösten 2018 släppte Grotherus sitt debutalbum Dekontee på bolaget Do Music Records. Dekontee  utsågs till årets bästa jazzskiva av musikmagasinet Lira samt till ett av årets bästa album, alla kategorier, av Göteborgsposten. Grotherus har inspirerats till albumets material under sin vistelse i Liberia och berättar musikaliskt om de platser och stämningar hon bevittnat i det en gång krigsdrabbade landet. Titeln Dekontee är det smeknamn som Grotherus fick under sin Afrikavistelse. I genomarbetade kompositioner visar Grotherus att hon är en ny stark och unik kraft att räkna med inom svensk jazz och folkmusik. 

Lisa Grotherus – basklarinett, klarinett, sång
Lisa Långbacka – accordeon
Milton Öhrström – piano 
Oskar Schönning – bas
Konrad Agnas – trummor 

Konsertbiljett 150kr
Högskolestudent 100kr

Earlier Event: October 19
To be announced
Later Event: October 25
Bag Ladies