Back to All Events

Rasmus Borg Trio

Äntligen! 

Alltför länge har jazzsverige tvingats ställa sig frågan: ”När ska Rasmus Borg spela piantrio?!”. Svaret: ”Nu!”. Och med vilken trio han gör det! 

Rasmus Borg, Sveriges kanske bäst bevarade jazzhemlis, trollkarlen från Trellborg, en verkligt personlig röst, sluter här upp med de två ständigt saknade exilgöteborgarna Viktor Skokic på kontrabas och Christopher Cantillo på trummor. Trelleborg är ju som bekant porten till Europa, vilket gruppens musik bekräftar - kontinentens förtrollade klanger vilar som ett skimmer över gruppens musik. Men framför allt har vi att göra med en intensivt svängig och energisk trio full av fart och ständigt nya uppslag. 

Unitys publik kommer denna kväll att få ta del av trions blott andra konsert och därför finns ännu inte mycket att läsa om gruppen. Vi hänvisar därför till Alexander Zethson, en av Stockholms klarast lysande unga jazzstjärnor, som efter att ha lyssnat på gruppens debutkonsert utbrast: ”Inte en svacka under hela kvällen, makalöst!” 

Välkomna till en konsert, som för orienterings skull, kommer att hålla till i Jan Johanssons, Monks, Wallins och Nichols del av jazzkosmos! Ett två tre fyr! 

Rasmus Borg - piano

Viktor Skokic - kontrabas

Christopher Cantillo - trummor. 

Konsertbiljett 140kr
Högskolestudent 80kr

Earlier Event: December 6
Rolf Jardemark trio
Later Event: December 8
Lina Nyberg Standards