Back to All Events

Linus Karlsson 5

Den unga tenorsaxofonisten Linus Karlsson är en ny spännande debutant på den svenska jazzscenen. Linus Karlsson är uppvuxen i Västra Götaland men numera bosatt i Malmö. På albumet ”Days In Between” imponerar Karlsson med en samling mycket raffinerade och ständigt gripande kompositioner. Musiken är en spännande dragkamp mellan nordiska och amerikanska klangbilder, ibland explosiv, ibland meditativ, kryddad av Karlssons krispiga tenorsound. Hans atletiska, smidiga och kraftfulla improvisationer pryds av det känsliga samspelet med bandmedlemmarna, som alla träder fram som starka musikaliska individer. Denna fängslande debutskiva talar för en ljus framtid för denna enastående unga musiker.

”Den unga kvintetten visar ingen som helst tvekan utan lägger fram Karlssons idel egna kompositioner på det mest övertygande vis. En hörvärd platta som trots att det är en debut står sig mycket väl i jämförelse med album av mer etablerade artister inom samma stil”
Lira

”Linus Karlsson från Malmö är en imponerande ung musiker som låter sin mäktiga tenorsax styra musiken på ”Days In Between”. Han har fötterna stadigt planterade i jazztraditionen med en vilja att tänja på gränserna.”
UNT

”Musiken känns mogen, Linus Karlsson har hittat en stil att komponera, spela och leka i. Det är improvisation som blandas med säkert spel och det ger Linus Karlsson ett stort sound som håller för ett album och fler.” 
Dalademokraten

”I alla händelser en fin debut”
Orkesterjournalen

Linus Karlsson-Saxofon/Komposition 
Peter Olsson-Gitarr
Jesse Emmoth-Piano
Alex Littorin-Bas
Natanael Salomonsson-Trummor

Konsertbiljett 150kr
Högskolestudent 100kr

Earlier Event: December 14
Andreas Hourdakis Trio
Later Event: December 19
Hot House Sessions