OST VIN & VISDOM

OST VIN & VISDOM

Många (alla?) gillar ost. Många (alla?) gillar vin. Men att hitta rätt i kombinationerna mellan osten och vinet kan vara både snårigt och rakt av svårt.

Ost i allmänhet, och naturost i synnerhet är en grundbult Unitys matfilosofi. Vi äter och serverar enbart naturliga ostar utan kemikalier eller tillsatser gjorda på mjölk från glada djur som lever utomhus och endast äter gräs och hö. Handgjorda ostar med lång tradition. Ost som ost ska va. Så, vad är bra ost? Och hur parar vi den med vin? 

Denna provning kan ses som en slags grundkurs i fenomenet naturost och i konsten att para ost med vin. Vi tar oss med varsam hand igenom grunderna och ni ges tillfälle att prova helt otroliga ostar från några av världens bästa osttillverkare. Vi nördar inte bara i osten utan också i vinet och reder även här ut grunderna kring begrepp som biodynamik, ekologi och naturvin. Provningen leds som alltid av vår jazzklubbsdirektör Fredrik Rixman tillika sommelier & ostexpert. Fredrik har många års erfarenhet av att hälla vin och att hålla låda på krogen och har dessutom jobbat länge i Nordens bästa ostbutik, Hilda Nilsson i Saluhallen. En bättre lämpad provningsdirigent hittar ni inte.


Lördag 27/4 15.00
Lördag 25/5 15.00

ca 75 min
7 ostar, 4 viner
695 kr p/p.

BOKA NU.